
- reklama -
Suroviny
- 800 g krůtích prsou (můžou být i křehčená)
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 PL mleté červené papriky sladké
- 4 stroužky česneku
- 1 sklenku piva cca 3 dcl
- 1 rajský protlak malý
- 1/2 lžíce provensálského koření
- olej
- mouka hladká
- voda
- sůl
- pepř
- Podravka nebo Masox
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibulku na plátky, přidáme orestovat maso. Až se zatáhne, posypeme paprikou, osolíme, opepříme, provensál. koření (chilli), podravku (masox) a rozmačkaný česnek.
-
Podlijeme pivem a trochou vody, dusíme do měkka, přidáme pokrájenou papriku na nudličky a protlak, podlijeme vodou dle potřeby a přivedeme k varu. Zahustíme moukou a provaříme cca ještě deset minut.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží nebo s knedlikem
Kuchařka: k.radulka









