Polévka z vepřového kolena

142
- reklama -

Suroviny

1 vepřové koleno
3 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
1 cibule
hrst mraženého pórku (krájený na kolečka)
sůl
2 lžička mleté solené zeleniny
nudle (drobení, kapání,…)

Postup přípravy receptu

  1. Oprané vepřové koleno spolu s očištěnou polévkovou zeleninou vložíme do tlakového hrnce, osolíme a zalijeme asi třemi litry studené vody. Tlakový hrnec dobře uzavřeme a dáme vařit.

  2. Od okamžiku kdy nám z něj začne unikat pára, ztlumíme na minimální teplotu a vaříme necelé dvě hodiny. Poté vypneme a hrnec necháme ještě dojít.

  3. Polévku poté scedíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, dáme vařit, zavaříme polévkovou zavářku a nakrájíme do polévky maso z kolene.

  4. Ozdobíme petrželkou, pažitkou, popř. dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Zbylé maso z vařeného kolena se u nás jen tak nevyhodí, buď z něho dělám rizoto nebo umelu do pomazánky.

Věpřových polévek je tu hodně, ale tuhle z kolena jsem tu opakovaně hledala a nenašla ji.

- reklama -