- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 500 ml mléka
- máslo (2 lžíce)
- 200 g krupice
- 2 vejce, sůl
- 1/2 kg jahod
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Mléko zahřejeme, přidáme máslo, přisypeme krupici, osolíme špetkou soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Poctivým mícháním se nám vytvoří velmi hustá kaše.
-
Kaši odstavíme a necháme zcela vychladnout.
-
Do vychlazené kaše vmícháme vejce. Z hladké kašovité hmoty za pomocí polévkové lžíce vykrajujeme noky a s pomocí druhé polévkové lžíce tvarujeme stejně velké noky.
-
Vzniklé noky nejlépe ihned vkládáme do osolené vařící vody a vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou.
-
Jahody rozpůlíme a zasypeme 2 lžicemi cukru a necháme povařit, dokud nevznikne omáčka. Uvařené noky scedíme, necháme okapat a podáváme s jahodovou omáčkou.
Kuchař: Colombo65