
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 150 g krup
- 1 balíček Tofu
- bílá část pórku
- 2 hrsti míchané zeleninové směsi podle chuti (hrášek, kukuřice, kapie, fazolka, ne kořenová)
- asi 1/3 bílé ředkve
- 1 balení Nivy (cca 120 g)
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vopred namočené krúpy uvaríme, pričom vody dáme toľko, aby sa všetka vstrebala a nemuseli sme ich scediť.
-
Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na kocôčky narezané tofu a ešte 2 min orestujeme.
-
Odstavíme z ohňa, vmiešame zeleninu ( ak použijeme aj fazuľky, najprv ich obvaríme, mrazenú alebo sterilizovanú zeleninu netreba ), nahrubo nastrúhanú reďkev a krúpy. Vmiešame nadrobenú Nivu. Osolíme (pozor, Niva je slaná), okoreníme.
-
Zmes dáme do vymasteného pekáča a zapekáme pri strednej teplote asi 30 minut.
-
Podávame so zeleninou, zel. šalátom, ale výborne sa k tomu hodia aj kyslé uhorky a čalamáda.
Kuchařka: tejaja