
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky z vepřové krkovice
- 4 polévkové lžíce vrchovaté švestkových povidel
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 5 cm kousek zázvoru
- 2 stroužky česneku
- solamyl
- koření krkovička na česneku
- 150 ml vývaru
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso si lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a poprášíme solamylem.
Na marinádu si smícháme povidla, sójovou omáčku, 1 lžíci oleje, nastrouhaný zázvor a česnek. Maso potřeme marinádou a necháme přes noc ( nejlépe) uležet. -
Na rozpáleném oleji okapané maso z obou stran pozvolna opečeme, nesmí se nám připalovat marináda, vyjmeme, výpek naředíme vývarem, přilijeme zbytek marinády a provaříme do zhoustnutí ( můžeme ještě přidat všechny ingredience na marinádu, pokud máme sosíku málo).
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s cibulí tandoori, viz. http://www.toprecepty.cz/recept/29135-pecena-cibul…
Maso díky solamylu rychle na pánvi i grilu zatáhne a zůstane šťavnaté.
Kuchařka: 1974andrea