Králík se sušenými rajčaty

105
- reklama -

Suroviny

Naporcovaný králík (měla jsem jen 2 přední nohy a 2 kousky masa od hřbetu na roládky)
8 kousků sušených rajčat naložených v oleji
150 ml bílého suchého vína
dijonská hořčice
50 g anglické slaniny
sůl
bílý
pepř
větvičky čerstvého tymiánu
olivový olej
1 lžíce másla
(Při větším množství masa suroviny úměrně přidáme)

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a namažeme dijonskou hořčicí. Kousky na roládky poklademe anglickou slaninou, zavineme a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky.

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme rajčata, větvičky tymiánu (nebo trochu sušeného), přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.

  3. Je-li potřeba, podléváme vodou nebo ještě vínem. Když je maso skoro hotové, pekáček odkryjeme a pečeme dozlatova.