
- reklama -
Suroviny
- Naporcovaný králík (měla jsem jen 2 přední nohy a 2 kousky masa od hřbetu na roládky)
- 8 kousků sušených rajčat naložených v oleji
- 150 ml bílého suchého vína
- dijonská hořčice
- 50 g anglické slaniny
- sůl
- bílý
- pepř
- větvičky čerstvého tymiánu
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- (Při větším množství masa suroviny úměrně přidáme)
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a namažeme dijonskou hořčicí. Kousky na roládky poklademe anglickou slaninou, zavineme a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky.
-
Na pánvi si rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme rajčata, větvičky tymiánu (nebo trochu sušeného), přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.
-
Je-li potřeba, podléváme vodou nebo ještě vínem. Když je maso skoro hotové, pekáček odkryjeme a pečeme dozlatova.
Kuchařka: maris