Králík s ředkvičkami a zeleninou

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

předek z králíka
hrst ředkviček
1,5 papriky
2 cibule
3 mrkve
sůl a koření dle chuti
trochu oleje na podlití
vodu na podlévání
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osolíme, posypeme kořením, dáme do pekáčku, polijeme olejem a vodou, přiklopíme a dáme péci na 250°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme si zeleninu, ředkvičky a mrkev nastrouháme na velkém okatém struhadle, cibuli a papriku pokrájíme na proužky. Asi po hodince pečení koukneme do trouby a když je potřeba, podlijeme znova vodičkou a dáme všechnu zeleninu, povrch můžeme znova osolit, přiklopíme a pečeme dále.

  3. Asi po půl hodince promícháme, masíčko otočíme a přidáme kusy másla, já nešetřila. Za další necelou půlhodinku zkontrolujeme, zda máme dost šťávičky, když tak ještě trošku podlijeme, odkryjeme a necháme zase asi 1/4 hodinky zčervenat. A máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha u nás byly chlupané knedlíky a špenát z čerstvých kopřiv