Cibulovo-kari omáčka s chřestem a ztraceným vejcem

86
- reklama -

Suroviny
3 porce

250 g cibule
1 PL oleje
1/4 KL bílého pepře
1/4 KL sladké papriky
1 lžíce kari
trochu muškátového oříšku
1/4 l vývaru
100 ml bílého vína
2 PL hladké mouky
citronová šťáva
hustá sojová omáčka na dochucení
lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme na oleji asi 6 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme pepř, papriku, vývar, víno, muškátový oříšek, kari, sůl a mouku rozmíchanou v trošce vody. Vaříme 14 minut a dochutíme citronovou šťávou a ketjapem. Můžeme zjemnit máslem.

  3. Můžeme podávat s uvařeným chřestem, vejcem a bramborem vařeným v páře. 🙂

Poznámka od kuchařky

Já jsem nahradila víno 1/2 hrnkem vody, protože jsme doma neměli, ale i tak to bylo výborné 🙂 (Něco tady smrdí-že by samochvála? 😀 )