
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 250 g cibule
- 1 PL oleje
- 1/4 KL bílého pepře
- 1/4 KL sladké papriky
- 1 lžíce kari
- trochu muškátového oříšku
- 1/4 l vývaru
- 100 ml bílého vína
- 2 PL hladké mouky
- citronová šťáva
- hustá sojová omáčka na dochucení
- lžíce másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme na oleji asi 6 minut.
-
Přidáme pepř, papriku, vývar, víno, muškátový oříšek, kari, sůl a mouku rozmíchanou v trošce vody. Vaříme 14 minut a dochutíme citronovou šťávou a ketjapem. Můžeme zjemnit máslem.
-
Můžeme podávat s uvařeným chřestem, vejcem a bramborem vařeným v páře. 🙂
Poznámka od kuchařky
Já jsem nahradila víno 1/2 hrnkem vody, protože jsme doma neměli, ale i tak to bylo výborné 🙂 (Něco tady smrdí-že by samochvála? 😀 )
Kuchařka: Vidlicka