Králík pečený s uzeným masem

492
- reklama -

Suroviny

2 králičí přední nohy
2 králičí hřbety
200 g uzeného masa
50 g anglické slaniny
150 ml červeného suchého vína
5 snítek čerstvého tymiánu
pikantní hořčice
sůl
pepř
1 malá palice česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.


    Zobrazit celý recept

  2. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou.

  3. Zbytek uzeného přidáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme rozkrojenou hlavičku česneku a pečeme doměkka. Je-li potřeba, podléváme během pečení vínem nebo vodou.

Poznámka od kuchařky

Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem