
- reklama -
Suroviny
4 osoby
- 10 ks lasagní
- 7,5 dl mléka
- 250 g žampionů
- 100 g tvrdého sýra
- 100 g másla
- 50 g hladké mouky
- 100 g šunkového salámu
- hrst nasekané petrželky
- mletý kmín
- mletý pepř
- sůl
- tuk na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.
-
Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme řidší bešamel, do kterého zamícháme dušené žampiony (já jsem použila houby vlastnoručně nasbírané).
-
Do vymazaného pekáčku na sebe navrstvíme lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr, a na nudličky nakrájený šunkový salám. Poslední vrstvu dáme bešamel a sýr.
-
Pečeme na 200°C asi půl hodiny.
Poznámka od kuchařky
Já osobně lasange miluju…mám nejraději se třemi druhy sýra, ale letos máme hodně hub, tak proto tahle varianta, ale jsou také mooooc dobré.
Kuchařka: Iness