
- reklama -
Suroviny
- 1 kozí sýr zrající (250g)
- 50 g másla
- 1 lžíce majonézy
- 1 malá chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- 4 snítky plocholisté petržele
- 2 lžičky olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kozí sýr se změklým máslem rozmačkáme za pomoci vidličky a naředíme lehce majonézou a olivovým olejem. Dobře promícháme, dokud se vše krásně nespojí.
-
Malou chilli papričku (nejlépe červenou) zbavíme jader a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Stejně na jemno nakrájíme i dobře oprané listy plocholisté petržele.
-
Na jemno si nasekáme i stroužek česneku. Papričku, česnek i petrželovou nať vmícháme do sýrového základu. Dle chuti a potřeby osolíme či opepříme.
-
Podáváme jako chuťovku k pivu, vínu nejlépe s dokřupava opečeným pečivem nebo toustem.
Kuchař: Colombo65