Košíčky toffifee

95
- reklama -

Suroviny
50 ks

1 šlehačka (smetana ke šlehání 250 ml)
125 g cukru krupice
1 lžička medu
30 g másla¨
čokoláda
lískové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nalijeme šlehačku, přidáme cukr, med, máslo a vaříme tak dlouho (min. 30 minut), až má hmota světlehnědou barvu a zhoustne.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vychladnutí ještě o poznání víc zhoustne. Pak můžeme tvarovat kuličky, které plníme praženým lískovým oříškem a obalujeme v mléčné čokoládě.

  3. Nebo do papírových košíčků kápneme trochu rozehřáté čokolády, mašlovačkou ji trochu rozetřeme po stranách košíčku (jakoby vymažeme košíček) na to přidáme kousek karamelové hmoty, nahoru opět kapka čokolády a na ozdobu vtlačíme opražený lískový oříšek.

  4. Čokoláda, kterou jsme „vytřeli“ košíček zatuhne a vytvoří po nalití toffifee hmoty samostatný čokoládový košíček, který pak umožní lepší vyjmutí cukroví při jídle.

Poznámka od kuchařky

Míra ztuhnutí smetanové hmoty závisí na délce vaření a také na tom, jak kvalitní šlehačku použijete. Nejlepší je 40 % a pokud nemá ani 33%, je lepší přidat kousíček másla navíc.

Po uvaření má hmota konzistenci hustého medu, po zatuhnutí není tvrdá, netáhne se a neteče.