Cuketová příloha k masu-vždy po ruce

215
- reklama -

Suroviny

6 mladých menších cuket
3 lžíce sádla
6 cibulí
6 stroužků česneku
1 lžička zázvoru
1 lžička pálivé papriky
několik lžic sojové omáčky
2 malé rajské protlaky (1 větší)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cukety zbavíme jádřinců(můžeme je použít do polévky), nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka(nebo půlkolečka), a obojí osmažíme na sádle.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme česnek na plátky, papriku, zázvor, sójovou omáčku a dosolíme dle chuti.

  3. Vše dáme do hrnce dusit pod pokličku 30 minut. Po dušení přidáme rajský protlak a ještě 10 minut povaříme.

  4. Horkou směs nalijeme do pečlivě umytých, nahřátých a menších sklenic, uzavřeme a postavíme obráceně víčkem dolů a tak necháme vychladnout.

  5. Příloha je výborná k minutkám, ke grilovaným masům a lze použít přímo k narychlo osmaženému vepřovému masu, které nakrájíme na kousky, zalijeme směsí, trošku osladíme, zastříkneme červeným vínem a trochu škrobové moučky na zahuštění- moc dobrý.

Poznámka od kuchařky

Recept je z kuchařky-Recepty na cukety od paní Ehmové. Bylo 6 sklenic a mám poslední, tak se s vámi dělím o recept, než směs zmizí. V létě budu dělat znova. Jde rychle na odbyt!