- reklama -
Suroviny
jak chcete 😉
- Těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 3 hrnky teplého kefíru
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 lžíce jedlé sody
- 3 lžíce kakaa
- Krém:
- 250 g měkkého tvarohu
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky strouhaného kokosu
- cukr podle chuti
- Na posypání
- čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu
-
V mléce si uvaříme pudink a necháme chladnout. Smícháme všechny ingredience na těsto a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme.
-
Že je buchta hotová, poznáme špejlí tak, že se na ni těsto nelepí. Nastrouháme si čokoládu. Do studeného pudinku zašleháme tvaroh a přidáme cukr. Poté přimícháme kokos.
-
Krém natřeme na zchladlý korpus a posypeme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Normálně kefírku jenom posypáváme kokosem, tak jsem to vylepšila :).
Kuchařka: Mareritt