
Suroviny
4 porce
- 5 rohlíků
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- hrubá mouka
- sůl
- muškátový oříšek
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy. Rozšleháme 2 žloutky s mlékem a zalijeme touto směsí rohlíky. Promícháme, pokud jsou některé rohlíky ještě suché, přilijeme mléko.
-
Osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, na jemno nakrájenou zelenou petrželku.
-
Ze dvou bílků si připravíme tuhý sníh a pomalu ho vmícháme do směsi. Poté zahustíme hrubou moukou tak, aby vzniklo hustější těstíčko.
-
Připravíme si kuchyňskou fólii, na plát fólie navrstvíme podélně těstíčko a zabalíme tak, aby vznikl váleček. Pak zamotáme a svážeme konce a tím knedlík dokonale utěsníme a dotvarujeme. Konce zavážeme provázkem a takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody.
-
Vaříme cca 25 minut. Není nutné otáčet.
-
Poté knedlíky vyndáme, odstřihneme konce, rozbalíme z fólie a necháme vychladnout.