
- reklama -
Suroviny
- 4 porce kapra
- 8 dkg másla
- 5 dkg stolního oleje
- drobně nasekaná petrželová nať
- 1,5 dkg hladké mouky
- citrónová šťáva
- 5 dkg sýru na strouhání
- paprika pálivá
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem, a necháme aspoň 15 minut proležet.
-
Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem.
-
Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané paprikou a položíme na alobal potřený olejem, povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut.
-
Podáváme s chlebem o slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.
Kuchař: toprecepty.cz