- reklama -
Suroviny
- 3 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 400 ml vody
- 200 ml bílého vína
- 8 kuliček celého pepře
- 1 bobkový list
- sůl
- 800 g kapr filety
- 1 citrón
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na malé kousky.
-
V hrnci svaříme vodu s vínem. Pak opatrně vsypeme zeleninu s pepřem a bobkovým listem a osolíme.
-
Filety z kapra osolíme, zakapeme citronovou štávou a vložíme do vody se zeleninou. Vaříme na mírný stupeň asi 20 minut.
-
Hotovou rybu opatrně vyndáme. Pak porce naskládáme na talíř a přidáme scezenou zeleninu.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.
Kuchařka: Denisa