
Suroviny
12 porcí
- Čokoládová drobenka:
- – 200 g polohrubé mouky
- – 100 g cukru krupice
- – 2 žloutky
- – 50 g strouhaného kokosu
- – 50 g mletých oříšků
- – 2 lžíce kakaa
- – 1 lžička kypřícího prášku
- – 120 g másla
- – 1 lžička skořice
- náplň:
- – 2 tvarohy ve vaničce
- – 1 zakysaná smetana
- – 100 ml mléka
- – 100 g cukru
- – 2 vanilkové cukry
- – 1 vanilkový puding
- – 2 hrsti borůvky nebo maliny, broskve
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme dortovou formu a vyložíme její dno pečícím papírem. Pak si v míse smícháme všechny ingredience na čokoládovou drobenku: polohrubou mouku, cukr, oba žloutky, kokos, ořechy, kakao, kypřící prášek, máslo a skořici.
-
Přibližně dvě třetiny drobenky namačkáme na dno a do stran pečící formy tak, aby vznikly okraje vysoké 3 cm. Zbytek drobenky si zatím necháme stranou na později.
-
Na náplň všechny suroviny kromě 1 vanilkového cukru promícháme, nejlépe mixérem. Dále smícháme borůvky nebo jiné ovoce se zbylým vanilkovým cukrem.
-
Půlku tvarohové náplně rozetřeme na namačkanou drobenku, na ní pak rozprostřeme borůvky a přikryjeme druhou půlkou tvarohové náplně. Nakonec koláč posypeme zbytkem drobenky.
-
Koláč pečeme v troubě na 150°C přibližně hodinu. Střed upečeného koláče by se neměl rosolovitě třást.
-
Po upečení necháme koláč vychladnout a teprve tak pak dortovou obruč opatrně sundáme (jde to celkem snadno).
-
Vychladlý koláč můžeme ještě dále zdobit dle vlastní fantazie, například ho pomocí mašlovačky postříkáme rozpuštěnou čokoládou.









