- reklama -
Suroviny
cca 15
- Korpus:
- 6 vajec
- 180 g mouky hladké
- 180 g cukr krupice
- Krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkový pudink
- cukr
- rum
- 2 vanilkový cukr
- 500 g másla
- kakao na obarvení
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Bílky za postupného přidávání cukru vyšleháme v pevný sníh, po vyšlehání do něj nalejeme žloutky a trochu vody. Ručně zamícháme mouku.
-
Rozetřeme na papír a pečeme na 220°C
-
Krém: Uvařený pudink necháme schladnout a pak šleháme do hladka, přidáváme změklé máslo. Šleháme do hladka po vyšlehání přidáme vanilkový cukr a rum, každý dle své chuti. Nakonec kakao prosejeme a zamícháme metličkou.
-
Plát polejeme trochu rumem.
-
Na plát dáme krém a roztíráme do rovna.
-
Roládu zatočíme a necháme ztuhnout.
-
Pak přestříkáme polevou a dozdobíme krémem.
Kuchařka: martinavas