Kačenčin ovocný dortík

68
- reklama -

Suroviny
asi 8 výsečí

Na korpus:
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru
Na krém:
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 másla
1 sáček vanilkového cukru
Dále také:
230 g nakrájených jahod
1 hrnek hroznového vína
2 sáčky červeného dortového želé

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Postupně pak vmícháme žloutky, mouku a cukr. Těsto nalijeme do dortové formy a piškot pečeme na 160°C asi 20 minut.

  2. Ušleháním másla s cukrem připravíme krém.

  3. Dortovou formu s piškotem obložíme pruhem papíru na pečení* a vychladlý korpus pak potřeme krémem, na který potom dáme nakrájené jahody a hroznové víno.

  4. Uvaříme si želé dle návodu na obalu. Necháme ho trochu vychladnout a jakmile začne tuhnout, nalijeme ho na ovoce na dortu.

  5. Dort pak dáme tak na 2 hodiny do lednice.

Poznámka od kuchařky

* Papír na pečení tam dáme proto, abychom si neupatlali dortovou formu, až budeme piškot potírat krémem a následně polévat želatinou.

+ Máme 2 sáčky želé tak ho musíme vařit asi 2 minuty místo jedné.