
- reklama -
Suroviny
asi 8 výsečí
- Na korpus:
- 4 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce cukru
- Na krém:
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 másla
- 1 sáček vanilkového cukru
- Dále také:
- 230 g nakrájených jahod
- 1 hrnek hroznového vína
- 2 sáčky červeného dortového želé
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Postupně pak vmícháme žloutky, mouku a cukr. Těsto nalijeme do dortové formy a piškot pečeme na 160°C asi 20 minut.
-
Ušleháním másla s cukrem připravíme krém.
-
Dortovou formu s piškotem obložíme pruhem papíru na pečení* a vychladlý korpus pak potřeme krémem, na který potom dáme nakrájené jahody a hroznové víno.
-
Uvaříme si želé dle návodu na obalu. Necháme ho trochu vychladnout a jakmile začne tuhnout, nalijeme ho na ovoce na dortu.
-
Dort pak dáme tak na 2 hodiny do lednice.
Poznámka od kuchařky
* Papír na pečení tam dáme proto, abychom si neupatlali dortovou formu, až budeme piškot potírat krémem a následně polévat želatinou.
+ Máme 2 sáčky želé tak ho musíme vařit asi 2 minuty místo jedné.
Kuchařka: kacenka.pavlova