
- reklama -
Suroviny
- Těsto :
- 4 žloutky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 150 g tuku
- 300 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 1 dl mléka
- Sníh:
- 250 g moučkového cukru
- 4 bílky
- Dále:
- jahody
Postup přípravy receptu
-
Žĺtky, cukor a tuk vymiešame, pridáme múku a v teplom mlieku napučané droždie. Premiesime a rozotrieme na vymastený plech. Na cesto poukladáme jahody, pričom medzi nimi nechávame malé medzery. Trocha posypeme jahody cukrom a necháme na teplejšom mieste stáť asi 1 hod.
-
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a ušľaháme tuhú penu, ktorú rozotrieme na jahody. Pečieme v mierne teplej rúre asi 45 min.
Kuchařka: tejaja