Jednoduchý jahodový koláč

56
- reklama -

Suroviny

Těsto :
4 žloutky
3 lžíce moučkového cukru
150 g tuku
300 g polohrubé mouky
20 g droždí
1 dl mléka
Sníh:
250 g moučkového cukru
4 bílky
Dále:
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky, cukor a tuk vymiešame, pridáme múku a v teplom mlieku napučané droždie. Premiesime a rozotrieme na vymastený plech. Na cesto poukladáme jahody, pričom medzi nimi nechávame malé medzery. Trocha posypeme jahody cukrom a necháme na teplejšom mieste stáť asi 1 hod.

  2. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a ušľaháme tuhú penu, ktorú rozotrieme na jahody. Pečieme v mierne teplej rúre asi 45 min.