Jahodovo-šlehačkový zákusek

42
- reklama -

Suroviny
30 porcí

4 vejce
200 g krystalového cukru
100 ml oleje
100 ml vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
jahodová masa:
2 jahodové kompoty(plechovka 400 ml)
3 zlaté klasy
3 polévkové lžíce krystalového cukru(cukor si regulujte podla svojej chuti)
v připadě potřeby cca 100 ml jahodového sirupu nebo vody
2 vanilkové cukry
na ozdobu:
500 ml šlehačkové smetany ( alebo 300 ml mlieka a 2 slahacky v prasku)
1 polévková lžíce práškového cukru ( mozno vynechat )

Postup přípravy receptu

  1. Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.

  3. Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov.

  4. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov cca 20 minut. Kontrola spajlou.

  5. Cesto nechame vychladnut.

  6. Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml.

  7. Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut.

  8. Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit.

  9. Slahackovu smotanu vyslahame a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy (kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.