Suroviny
30 porcí
- 4 vejce
- 200 g krystalového cukru
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- jahodová masa:
- 2 jahodové kompoty(plechovka 400 ml)
- 3 zlaté klasy
- 3 polévkové lžíce krystalového cukru(cukor si regulujte podla svojej chuti)
- v připadě potřeby cca 100 ml jahodového sirupu nebo vody
- 2 vanilkové cukry
- na ozdobu:
- 500 ml šlehačkové smetany ( alebo 300 ml mlieka a 2 slahacky v prasku)
- 1 polévková lžíce práškového cukru ( mozno vynechat )
Postup přípravy receptu
-
Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame.
-
Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
-
Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov.
-
Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov cca 20 minut. Kontrola spajlou.
-
Cesto nechame vychladnut.
-
Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml.
-
Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut.
-
Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit.
-
Slahackovu smotanu vyslahame a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy (kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.