![Hrníčkové müsli_5ff687f4ede05.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hrnickove-musli_5ff687f4dc2ca.jpeg)
Suroviny
- 4 hrnky ovesných vloček
- 1 hrnek kokosu
- 1 hrnek mletých ořechů
- 0,5 hrnku oleje (jednoduše řepkový)
- 1 konzerva Salka nebo Pikaa (397 g)
- 1 lžíce skořice
- + dle chuti kousky ořechů, drcené kakaové boby, kokosové vločky, … co kdo rád
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme vločky, kokos, mleté ořechy a skořici. Můžeme případně přidat i další suroviny, které nám přijdou k chuti.
-
Přidáme konzervu Salka (pro světlou verzi s vůní kokosu) nebo konzervu Pikaa (pro čokoládové müsli). Poté vlijeme olej a umícháme lepivou, ale drobivou směs.
-
Směs rozprostřeme na dva plechy vyložené pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby na cca 160-170°C. Pečeme 10 minut, poté müsli opatrně otočíme klasickou obracečkou a prohodíme plechy. Dopékáme dalších 10 minut dozlatova.
-
Než ochutnáme a naplníme sklenice, necháme müsli zcela vychladnout na plechu.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem obě dvě verze a do světlé se ani skořice přidávat nemusí, ale krásně to provoní!
Kdo nemá po ruce oříšky, může zcela nahradit kokosem.
Dobrou chuť!