Hrníčkové müsli

53
- reklama -

Suroviny

4 hrnky ovesných vloček
1 hrnek kokosu
1 hrnek mletých ořechů
0,5 hrnku oleje (jednoduše řepkový)
1 konzerva Salka nebo Pikaa (397 g)
1 lžíce skořice
+ dle chuti kousky ořechů, drcené kakaové boby, kokosové vločky, … co kdo rád

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme vločky, kokos, mleté ořechy a skořici. Můžeme případně přidat i další suroviny, které nám přijdou k chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme konzervu Salka (pro světlou verzi s vůní kokosu) nebo konzervu Pikaa (pro čokoládové müsli). Poté vlijeme olej a umícháme lepivou, ale drobivou směs.

  3. Směs rozprostřeme na dva plechy vyložené pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby na cca 160-170°C. Pečeme 10 minut, poté müsli opatrně otočíme klasickou obracečkou a prohodíme plechy. Dopékáme dalších 10 minut dozlatova.

  4. Než ochutnáme a naplníme sklenice, necháme müsli zcela vychladnout na plechu.

Poznámka od kuchařky

Zkoušela jsem obě dvě verze a do světlé se ani skořice přidávat nemusí, ale krásně to provoní!

Kdo nemá po ruce oříšky, může zcela nahradit kokosem.

Dobrou chuť!