Suroviny
6+
- Nádivka:
- 2 celozrnné kaiserky
- 2 dl mléka
- 2 velká vejce
- velký svazek pažitky nastříhat
- 1 malou větvičku libečku nakrájet na jemno
- 1 hrst nasekané petrželky
- 5-10 dkg anglické slaniny na drobné kostičky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kurkumy
- 1 hrst ovesných vloček nebo 2, podle hustoty
- 2 hrsti na hrubo strouhaného sýru (královský, ementál)
- 1 špetka oregana rozemnout
- sůl
- Maso:
- 1 krůtí prso rozkrojit na velký plát (porce jako z Lidlu)
- 10 plátků anglické slaniny (oravská, libovější)
- 1 lžíce hořčice plnotučné
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 3 stroužky česneku
- olivový olej a kousek másla na smažení
- větší a hlubší nepřilnavá pánev
Postup přípravy receptu
-
Na nádivku roztrháme nebo pokrájíme kaiserky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Pokud by potřebovaly více mléka, ještě trochu přilijeme. Pak přidáme všechny suroviny na nádivku a dobře všechno smícháme.
-
Maso nařízneme tak, aby vznikl velký plát. Naklepeme, aby se srovnal povrch plátu. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Nádivku navršíme na slaninu a přeložíme maso v polovině na delší stranu.
-
Pokud část nádivky vyteče, nevadí, oddělíme ji a po osmažení masa pak narovnáme kolem.
Na velké hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a vložíme opatrně velkou obracečkou naplněné maso. Po třech minutách obrátíme. Přidáme zbylou nádivku okolo. Maso obracíme po cca 3-4 minutách. Po chvíli obrátíme nádivku. Maso je hotové, když je z každé strany pěkně opečené. Pak jej vyndáme na prkénko a nakrájíme na plátky. Nádivku za horka poklademe proužky másla. -
Jako příloha se hodí brambory nebo bramborová kaše, omaštěné máslem.
Já to jím se zeleninovou oblohou.