Plněná krůtí prsa s nádivkou na jedné pánvi

51
- reklama -

Suroviny
6+

Nádivka:
2 celozrnné kaiserky
2 dl mléka
2 velká vejce
velký svazek pažitky nastříhat
1 malou větvičku libečku nakrájet na jemno
1 hrst nasekané petrželky
5-10 dkg anglické slaniny na drobné kostičky
1 lžička pepře
1 lžička kurkumy
1 hrst ovesných vloček nebo 2, podle hustoty
2 hrsti na hrubo strouhaného sýru (královský, ementál)
1 špetka oregana rozemnout
sůl
Maso:
1 krůtí prso rozkrojit na velký plát (porce jako z Lidlu)
10 plátků anglické slaniny (oravská, libovější)
1 lžíce hořčice plnotučné
sůl
čerstvě mletý pepř
3 stroužky česneku
olivový olej a kousek másla na smažení
větší a hlubší nepřilnavá pánev

Postup přípravy receptu

  1. Na nádivku roztrháme nebo pokrájíme kaiserky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Pokud by potřebovaly více mléka, ještě trochu přilijeme. Pak přidáme všechny suroviny na nádivku a dobře všechno smícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso nařízneme tak, aby vznikl velký plát. Naklepeme, aby se srovnal povrch plátu. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Nádivku navršíme na slaninu a přeložíme maso v polovině na delší stranu.

  3. Pokud část nádivky vyteče, nevadí, oddělíme ji a po osmažení masa pak narovnáme kolem.
    Na velké hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a vložíme opatrně velkou obracečkou naplněné maso. Po třech minutách obrátíme. Přidáme zbylou nádivku okolo. Maso obracíme po cca 3-4 minutách. Po chvíli obrátíme nádivku. Maso je hotové, když je z každé strany pěkně opečené. Pak jej vyndáme na prkénko a nakrájíme na plátky. Nádivku za horka poklademe proužky másla.

  4. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborová kaše, omaštěné máslem.
    Já to jím se zeleninovou oblohou.