- reklama -
Suroviny
- asi 500 g hřibů
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 ml smetany
- asi 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- sůl
- pepř
- 1 malá lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
Hřiby nakrájíme na větší kousky.
Do hrnce dáme vařit asi 3/4 l vody, když začne vřít, vhodíme připravené houby a necháme je vařit 15 minut. Pak je z vody vyndáme a uchováme stranou. -
Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, která nám zbyla z vaření hříbků, osolíme, lehce opepříme a necháme dobře provařit.
Pak do omáčky nalijeme smetanu a vmícháme nastrouhaný křen. Dochutíme lžičkou cukru a přidáme uvařené hříbky. Houby necháme v omáčce prohřát a můžeme vypnout.
Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Kombinace pravých hříbků s křenovou omáčkou je vskutku královská :o)
Kuchařka: Angel 666