
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg vepřové plece
- 1 větší cibule – nakrájená na kostičky
- 1 láhev černého piva
- 6 větších žampionů – očistěné a nakrájené na plátky
- 1 kostka Knorr
- 3 stroužky česneku – nakrájené na tenké plátky
- sůl
- pepř
- kmín (použila jsem drcený římský)
- 2 bobkové listy
- nové koření
- jalovec
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, tukovou část mírně nakrojíme nožem, aby se maso při pečení nekroutilo a důkladně z obou stran okořeníme. Mírně z obou stran osolíme a popepříme. Cibuli a česnek na oleji osmahneme dozlatova.
-
Do hlubšího pekáče dáme osmahnutou cibulku s česnekem, navrch rozdrobíme kostku Knorr, přidáme maso, bobkový list, jalovec a nové koření, podlijeme pivem a přikryté alobalem dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme, případně přidáme trochu vody na šťávu.
-
Podávala jsem s bramborovými knedlíky, ale vhodná může být třeba rýže nebo brambory.
Kuchařka: Lenka Škulinová
- reklama -