Vepřová plec na černém pivu se žampiony

30
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 kg vepřové plece
1 větší cibule – nakrájená na kostičky
1 láhev černého piva
6 větších žampionů – očistěné a nakrájené na plátky
1 kostka Knorr
3 stroužky česneku – nakrájené na tenké plátky
sůl
pepř
kmín (použila jsem drcený římský)
2 bobkové listy
nové koření
jalovec
1 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, tukovou část mírně nakrojíme nožem, aby se maso při pečení nekroutilo a důkladně z obou stran okořeníme. Mírně z obou stran osolíme a popepříme. Cibuli a česnek na oleji osmahneme dozlatova.

  2. Do hlubšího pekáče dáme osmahnutou cibulku s česnekem, navrch rozdrobíme kostku Knorr, přidáme maso, bobkový list, jalovec a nové koření, podlijeme pivem a přikryté alobalem dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme, případně přidáme trochu vody na šťávu.

  3. Podávala jsem s bramborovými knedlíky, ale vhodná může být třeba rýže nebo brambory.

- reklama -