Hrachová polévka II.

55
- reklama -

Suroviny

500 g vepřových žebírek
100 g špeku (čerstvého)
1 cibule (velká)
1 pórek (menší)
1 plátek celeru
1 mrkev (větší)
500 g hrášku (loupaného)
1 bobkový list
pepř
sůl
muškátový oříšek
hřebíček
2 l vody
uzenina

Postup přípravy receptu

  1. Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu.

  3. Nechejte povařit cca 1,5 hod. a poté z hrnce vyndejte žebírka i bobkový list.

  4. Oberte maso, rozkrájejte ho na malé kousky a vhoďte zpět do hrnce.

  5. Podle chuti přidejte pepř a sůl, trochu muškátového oříšku a špetku hřebíčku.

  6. Špek pokrájejte na drobné kostičky a nechejte v hrnci povařit cca 15 minut.

  7. Na závěr přidejte na kousky nakrájenou uzeninu.