- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřových žebírek
- 100 g špeku (čerstvého)
- 1 cibule (velká)
- 1 pórek (menší)
- 1 plátek celeru
- 1 mrkev (větší)
- 500 g hrášku (loupaného)
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
- muškátový oříšek
- hřebíček
- 2 l vody
- uzenina
Postup přípravy receptu
-
Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu.
-
Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu.
-
Nechejte povařit cca 1,5 hod. a poté z hrnce vyndejte žebírka i bobkový list.
-
Oberte maso, rozkrájejte ho na malé kousky a vhoďte zpět do hrnce.
-
Podle chuti přidejte pepř a sůl, trochu muškátového oříšku a špetku hřebíčku.
-
Špek pokrájejte na drobné kostičky a nechejte v hrnci povařit cca 15 minut.
-
Na závěr přidejte na kousky nakrájenou uzeninu.
Kuchař: toprecepty.cz