- reklama -
Suroviny
- 30 dkg drobů kuřecích nebo králičích
- 15 dkg kořenové zeleniny
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 1 cibule i se slupkou
- 10 dkg margarínu
- 4 dkg hladké mouky
- 2 dcl sladké smetany
- 5 dkg malých těstovin (písmenka)
- 10 dkg pórku
- sůl
- polévkové koření
Postup přípravy receptu
-
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a provaříme.
-
Vlijeme smetanu a zeleninu nakrájenou na kostičky. Zvlášť uvaříme těstoviny a vsypeme je nakonec s jemně nakrájeným pórkem a masem z drůbků do polévky.
Kuchař: toprecepty.cz