Drůbková polévka

52
- reklama -

Suroviny

30 dkg drobů kuřecích nebo králičích
15 dkg kořenové zeleniny
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
1 cibule i se slupkou
10 dkg margarínu
4 dkg hladké mouky
2 dcl sladké smetany
5 dkg malých těstovin (písmenka)
10 dkg pórku
sůl
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a provaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vlijeme smetanu a zeleninu nakrájenou na kostičky. Zvlášť uvaříme těstoviny a vsypeme je nakonec s jemně nakrájeným pórkem a masem z drůbků do polévky.