- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg hovězího plecka
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- hrášek
- olej
- sůl
- hladká mouka
- uzená slanina
- (hovězího plecka – nenačítá se to v tabulce)
Postup přípravy receptu
-
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar.
-
Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme.
-
Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se zatáhlo.
-
Nachystáme si římský hrnec a vložíme hovězí maso, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve, petržele a celeru, lehce podlijeme vodou.
-
Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60 minut. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
-
Výpek scedíme, přidáme nakrájenou mrkev na kostičky a hrst mraženého hrášku. V trošce vody, rozmícháme lžičku hladké mouky a vytvoříme zahuštěnou šťávu. Podáváme s knedlíkem.
Kuchař: Colombo65