Hovězí plátky na víně s brusinkami, šťouchané brambory

67
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg hovězího zadního (na plátky)
2 cibule
200 ml červeného vína
200 ml vývaru (hovězí, kuřecí)
sůl
pepř
koření na roštěnky
mouka na obalení
olej
brusinky
1,2 kg brambor
100 g másla
100 ml smetany
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a obalíme v hladké mouce.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpáleném oleji postupně osmahneme a dáme na talíř.

  3. Na olej přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme.

  4. Na cibuli vložíme plátky, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.

  5. Na talíři dme na plátek lžičku brusinkového kompotu.

  6. Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme s máslem, smetanou a pažitkou. Opepříme, popř.dosolíme.