- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg hovězího zadního (na plátky)
- 2 cibule
- 200 ml červeného vína
- 200 ml vývaru (hovězí, kuřecí)
- sůl
- pepř
- koření na roštěnky
- mouka na obalení
- olej
- brusinky
- 1,2 kg brambor
- 100 g másla
- 100 ml smetany
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a obalíme v hladké mouce.
-
Na rozpáleném oleji postupně osmahneme a dáme na talíř.
-
Na olej přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme.
-
Na cibuli vložíme plátky, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.
-
Na talíři dme na plátek lžičku brusinkového kompotu.
-
Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme s máslem, smetanou a pažitkou. Opepříme, popř.dosolíme.
Kuchař: Madlenka1