Křehký a šťavnatý mandarinkový koláč (bez mouky)

49
- reklama -

Suroviny
kulatá forma Ø 26cm

6 vajec
2 malé plechovky mandarinek
170 g moučkového cukru
250 g pomletých ořechů
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
8 perníčků
hrst rozinek
kandovaná kůra nebo kůra z čerstvého očištěného citronu/pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme pomleté ořechy, podrcené nebo postrouhané perníčky, rozinky, prášek do pečiva, skořici, kůru a scezené pomačkané/posekané mandarinky (šťávu nepoužijeme).


    Zobrazit celý recept

  2. Lehce zamícháme sníh a vlijeme do kulaté formy (já mám Ø 26cm).

  3. Pečeme na 180st. asi 50min., ke konci můžeme zakrýt pečícím papírem, pokud by se Vám to chtělo připalovat .

Poznámka od kuchařky

Recept je původem ze Španělska – trochu jsem si ho upravila, tj. zjednodušila

(v originálu se použijí čerstvé mandarinky, které se ale musí 1,5 h. povařit, potom rozmixovat a nedávají se tam perníčky)

Mouka se zde nepoužije.