![Křehký a šťavnatý mandarinkový koláč (bez mouky)_5ffb5f3a2c534.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/krehky-a-stavnaty-mandarinkovy-kolac-bez-mouky_5ffb5f3a1ac94.jpeg)
- reklama -
Suroviny
kulatá forma Ø 26cm
- 6 vajec
- 2 malé plechovky mandarinek
- 170 g moučkového cukru
- 250 g pomletých ořechů
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 8 perníčků
- hrst rozinek
- kandovaná kůra nebo kůra z čerstvého očištěného citronu/pomeranče
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme pomleté ořechy, podrcené nebo postrouhané perníčky, rozinky, prášek do pečiva, skořici, kůru a scezené pomačkané/posekané mandarinky (šťávu nepoužijeme).
-
Lehce zamícháme sníh a vlijeme do kulaté formy (já mám Ø 26cm).
-
Pečeme na 180st. asi 50min., ke konci můžeme zakrýt pečícím papírem, pokud by se Vám to chtělo připalovat .
Poznámka od kuchařky
Recept je původem ze Španělska – trochu jsem si ho upravila, tj. zjednodušila
(v originálu se použijí čerstvé mandarinky, které se ale musí 1,5 h. povařit, potom rozmixovat a nedávají se tam perníčky)
Mouka se zde nepoužije.
Kuchařka: jahoda