- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky zadního hovězího
- 4 stroužky česneku (i více)
- sůl
- pepř
- hořčice
- vývar (z Masoxu)
- 2 velké cibule
- mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Každý z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a silně hořčicí. Potom na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a když je lehce zlatavá (ne tmavá jako u guláše).
-
Přidáme plátky masa a osmahneme po obou stranách. Podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu a dusíme pod pokličkou zhruba 1 hodinu.
-
Když jsou plátky masa měkké (zkusíme vidličkou), vyndáme je a vývar zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.
-
Povaříme a maso vrátíme zpátky do omáčky. Podáváme s knedlíkem, ale hodí se také brambor nebo rýže.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád česnek, nemusí na něm šetřit při potírání plátků.
Kuchařka: Pajaja