
Suroviny
.
- drát, průměr cca 2mm
- kuřecí prsa
- uzenina (klobása)
- sýr cihla
- červená paprika
- žlutá paprika
- zelená paprika
- cibule
- sůl
- pepř
- mouka
- vejce
- strouhanka na trojobal
- tuk ke smažení
Postup přípravy receptu
-
Část masa k zavinutí housenky pokrájíme natenko a tyto pláty ještě rozklepeme.
-
Část masa a vše ostatní, nakrájíme na pokud možno stejné kousky, (já jsem použil vypichovátko o průměru stejném jako měla použitá klobása).
-
Drát ohneme do tvaru housenky (C, S, omega), nebo neohneme…
-
Na drát napichujeme střídavě maso, cibuli, párek, papriku, sýr, cibuli, maso…
-
Takto připravenou „housenku“- špíz, zabalíme do plátků rozklepaného masa, obalíme v trojobalu a usmažíme z obou stran na pánvi ve vyšší vrstvě tuku.
-
Usmaženou „housenku“ po délce rozkrojíme, (nůž vedeme po drátě), vyjmeme drát a koukáme, co se to vylíhlo za nádheru…
Můžete zvolit i jednodušší způsob:
špíz nebalit do masa, ale pouze obalit v trojobalu.
Aby sýr nevytryskl, tak obalit aspoň 2x, lépe 3x.Podáváme s čím nám libo…, u nás máme housenky nejraději s bramborovou kaší a hlávkovým salátem, samozřejmě pořádně vypraným, bez housenek…
Zdroj:
Recept vznikl omylem… špatně jsem si přečetl recept na LABUŽNÍKOVI
Poznámka od kuchařky
http://www.labuznik.cz/recept/housenka/
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, upravím, či vymažu…