Housenka

66
- reklama -

Suroviny
.

drát, průměr cca 2mm
kuřecí prsa
uzenina (klobása)
sýr cihla
červená paprika
žlutá paprika
zelená paprika
cibule
sůl
pepř
mouka
vejce
strouhanka na trojobal
tuk ke smažení

Postup přípravy receptu

  1. Část masa k zavinutí housenky pokrájíme natenko a tyto pláty ještě rozklepeme.

  2. Část masa a vše ostatní, nakrájíme na pokud možno stejné kousky, (já jsem použil vypichovátko o průměru stejném jako měla použitá klobása).

  3. Drát ohneme do tvaru housenky (C, S, omega), nebo neohneme…

  4. Na drát napichujeme střídavě maso, cibuli, párek, papriku, sýr, cibuli, maso…

  5. Takto připravenou „housenku“- špíz, zabalíme do plátků rozklepaného masa, obalíme v trojobalu a usmažíme z obou stran na pánvi ve vyšší vrstvě tuku.

  6. Usmaženou „housenku“ po délce rozkrojíme, (nůž vedeme po drátě), vyjmeme drát a koukáme, co se to vylíhlo za nádheru…

    Můžete zvolit i jednodušší způsob:
    špíz nebalit do masa, ale pouze obalit v trojobalu.
    Aby sýr nevytryskl, tak obalit aspoň 2x, lépe 3x.

    Podáváme s čím nám libo…, u nás máme housenky nejraději s bramborovou kaší a hlávkovým salátem, samozřejmě pořádně vypraným, bez housenek…

    Zdroj:
    Recept vznikl omylem… špatně jsem si přečetl recept na LABUŽNÍKOVI

Poznámka od kuchařky

http://www.labuznik.cz/recept/housenka/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, upravím, či vymažu…