
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 60 g másla
- 80 g krupice
- 1/2 celeru
- 1 malá petržel
- 2-3 mrkve
- 0,75 l vývaru ( může být i bujon)
- 1/8 l smetany (může být i mléko)
- 1 žloutek
- sůl
- svazek petrželové natě
- osmažená houska
Postup přípravy receptu
-
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného míchání vaříme, až je zelenina měkká.
-
Nakonec do polévky zamícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem.
-
Polévku ozdobíme petrželovou natí a krutony.
Poznámka od kuchařky
Tip: Na Vánoce můžeme polévku ozdobit dozlatova opečenými houskovými hvězdičkami.
Kuchařka: Bahula









