Falešná rybí polévka

330
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

60 g másla
80 g krupice
1/2 celeru
1 malá petržel
2-3 mrkve
0,75 l vývaru ( může být i bujon)
1/8 l smetany (může být i mléko)
1 žloutek
sůl
svazek petrželové natě
osmažená houska

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného míchání vaříme, až je zelenina měkká.

  2. Nakonec do polévky zamícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem.

  3. Polévku ozdobíme petrželovou natí a krutony.

Poznámka od kuchařky

Tip: Na Vánoce můžeme polévku ozdobit dozlatova opečenými houskovými hvězdičkami.