Hanácké vdolky – z pořadu Babicovy dobroty

147
- reklama -

Suroviny

600 g polohrubé mouky
250 ml mléka
3 žloutky
3/4 balíčku kvasnic
4 lžíce cukru
200 g másla
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí, přidáme žloutky, cukr rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme do mísy spolu s rozpuštěným máslem.

  2. Nakonec kvásek a zaděláme těsto, které po zamíchání v míse ještě prohněteme na vále a dáme zpět do mísy vykynout.

  3. Nádivka :
    1 tvaroh
    kůra z půlky citronu
    1 vanilkový cukr
    4 lžíce moučkového cukru
    1 vejce
    rozinky naložené v rumu
    Všechny suroviny smícháme a necháme odležet.

  4. Drobenka :
    120 g másla
    4 lžíce moučkového cukru
    4 lžíce polohrubé mouky
    1 vanilkový cukr

  5. Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet dílků, naplníme tvarohovou náplní a uzavřeme, dáme na plech a skleničkou utvoříme v koláči důlek na povidla.

  6. Posypeme drobenkou a potřeme rozšlehaným vejcem.

  7. Pečeme na 200°C 10 – 15 minut.

  8. Po upečení koláče pokapeme rozpuštěným máslem a potřeme i kraje koláčů, pocukrujeme.

  9. Koláče jsou výborné a s těstem se velice dobře pracuje.

Poznámka od kuchařky

Recept do pořadu Babicovy dobroty dodala paní D. Handerková

http://nase.dobrotynakazdyden.eu/