Grilované kotlety na pomerančích

64
- reklama -

Suroviny

4 vepřové kotlety
sůl
pepř
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce medu
2 pomeranče
2 lžíce oleje
2 lžičky (jemně pokrájené mladé) celerové natě
olej na potření roštu

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme na okrajích několikrát nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Potřeme je sójovou omáčkou, olejem a posypeme celerovou natí.

  2. Maso rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřeným olejem a grilujeme po každé straně 3 minuty. Med, pokrájenou dužinu a šťávu z 1 pomeranče promícháme. Směsí potřeme maso a znovu grilujeme po každé straně ještě 2 minuty.

  3. Kotlety před podáváním obložíme tenkými plátky dobře omytého pomeranče.