
Suroviny
2 porce
- 250 g růžičkové kapusty
- 2 větší brambory
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- 50 g choriza
- 50 g anglické (nebo jiné) slaniny
- 50 ml smetany
- parmazán a petrželku na posyp
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme, velké přepůlíme a podusíme na 1 lžíci vody v Mvt 4 min/800 W nebo povaříme v osolené vodě 10 minut bez Mvt. Kapustičky ihned přendáme do studené vody, aby si zachovaly barvu a scedíme.
-
Do zapékací misky dáme polovinu másla nakrájeného na plátky a to poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Na brambory postupně dáme kapustičky, česnek, nakrájené chorizo i slaninu , zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a poklademe plátky zbylého másla.
-
Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 190° C na 20 minut . Necháme mírně zchladnout a podáváme se salátem nebo zeleninovou oblohou, posypané petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem spotřebovat zbytky z lednice a všem chutnalo. Je to dobré i bez uzeniny, kterou můžeme nahradit dvěma vejci.