Gratinované kapustičky s chorizem.

108
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g růžičkové kapusty
2 větší brambory
1 stroužek česneku
50 g másla
50 g choriza
50 g anglické (nebo jiné) slaniny
50 ml smetany
parmazán a petrželku na posyp
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, velké přepůlíme a podusíme na 1 lžíci vody v Mvt 4 min/800 W nebo povaříme v osolené vodě 10 minut bez Mvt. Kapustičky ihned přendáme do studené vody, aby si zachovaly barvu a scedíme.

  2. Do zapékací misky dáme polovinu másla nakrájeného na plátky a to poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Na brambory postupně dáme kapustičky, česnek, nakrájené chorizo i slaninu , zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a poklademe plátky zbylého másla.

  3. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 190° C na 20 minut . Necháme mírně zchladnout a podáváme se salátem nebo zeleninovou oblohou, posypané petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Zkusila jsem spotřebovat zbytky z lednice a všem chutnalo. Je to dobré i bez uzeniny, kterou můžeme nahradit dvěma vejci.