Gaskoňské kotlety

107
- reklama -

Suroviny

4 kotlety
pepř
sůl
tuk
nadrobno nakrájená cibule
kostičky slaniny
čerstvé houby
papriková vegeta
kyselá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety vykostíme, opepříme, osolíme, naklepeme hranou ruky.

  2. Na tuku po obou stranách zprudka opečeme. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.

  3. V tuku, který zbyl na pánvi, zpěníme cibuli.

  4. Odstavíme, přidáme slaninu a houby, posypeme vegetou a navrch naklademe opečené kotlety. Podlijeme trochou vody a vydusíme pod pokličkou doměkka.

  5. Potom je vyjmeme a do zbylé šťávy přidáme hustou kyselou smetanu, necháme přejít varem a přelijeme přes kotlety.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží nebo bramborem.