Banánové vepřové maso

126
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového plecka
sůl
pepř
2 lžíce hladké mouky
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
vývar(voda)
1-2 zralé banány
1/2 lžičky cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozpáleném tuku osmahneme. Přendáme do pekáče, přidáme cibuli, prolisovaný česnek, mletou papriku a kmín, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Měkké, dočervena pečené maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a dáme na teplé místo.

  3. Banány nakrájíme na kolečka, posypeme cukrem a vhodíme na rozpáleny olej, opékáme, až cukr zkaramelizuje.

  4. Banány vmícháme k masu a zalijeme výpečkem.

Poznámka od kuchařky

Příloha dle chuti, mě se osvědčila bramborová kaše.