Suroviny
6 ks
- cereální listové těsto (tesco)
- menší lilek
- mascarpone
- pesto z medvědího česneku
- mozzarella
- cherry rajčata
- kapary
- čerstvý tymián
Postup přípravy receptu
-
Těsto necháme rozmrznout – jsou to tři plátky zrníčkového těsta.
-
Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme minimálně 15 minut na tácu, pak opláchneme a důkladně osušíme v papírových utěrkách.
-
Nasucho na rozpálené pánvi z obou stran opečeme.
-
Troubu dáme předehřát na 200°C.
-
Rozmrzlé těsto trošku rozválíme, z jednotlivých plátků na kratší straně odřízneme dva proužky a zbytek přepůlíme a vyložíme tartaletkové formičky. Dno namázneme cca půlcentimetrovou vrstvou mascarpone, na to rozetřeme pesto, obložíme lilkem a přepůlenými rajčaty.
-
Na každou tartaletku dáme kousek mozzarely, pár kaparů, zakroucený pásek zbylého těsta a snítku tymiánu.
-
Pečeme cca 15 minut – to uvidíte, až kraje těsta zezlátnou a mozzarela je rozpuštěná, zelenina opečená.