
Suroviny
individuálně
- kuřecí prsa (na 2 ruličky 1 prso)
- několik listů kapusty
- plátky šunky (tolik plátků, kolik bude ruliček)
- špalíčky eidamu (na každý kuřecí plátek 1 kus)
- hořčice
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Každé prso překrojíme na 2 plátky. Trošku naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Listy kapusty dáme na několim minut do horké vody, aby změkly.
-
Na každý plátek masa si upravíme list kapusty, poklademe plátkem šunky a na konec plátku dáme špalíček sýra.
-
Zarolujeme do ruličky a pokud je třeba, sepneme párátkem a posypeme trochou grilovaného koření.
-
Ruličky opečeme ze všech stran na oleji, aby se zatáhly, podlejeme trochou vody a dáme péct do trouby na cca 50 minut.
-
Během pečení obracíme a poléváme výpekem. Pokud je třeba a chceme více šťávy, podlijeme ještě troškou vody.
Poznámka od kuchařky
Můj experiment.:-)) Kdo má rád více šťávy, ruličky před úpravou obalí v hladké mouce. Štáva se tak krásně zahustí. Vyteklý sýr není na závadu, naopak, ochutí šťávu.
Napadlo mne, že by se daly tyhle ruličky obalit v trojobalu a usmažit. Určitě by byly taky dobré a navíc, sýr by zřejmě zůstal uvnitř. Trošku mi vadilo množství oleje, které bych musela použít, proto jsem nakonec zvolila pečení:-)









