- reklama -
Suroviny
- cca 300 g čerstvých či mražených fazolových lusků
- 100 g anglické slaniny
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- případně cibule nakrájená na půlkroužky
Postup přípravy receptu
-
Fazolky spaříme (mražené) horkou vodou popř. krátce povaříme. Okapeme a osušíme.
-
V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme na proužky nakrájenou slaninu, když pustí šťávu, přidáme plátky česneku a lehce zpěníme, přidáme osušené lusky a krátce společně opečeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. K vypečené slanině lze přidat i cibuli a opéci. Česnek dáme až později, kvůli možnosti zhořknutí.
Poznámka od kuchařky
Fantastická příloha k minutkovým masům všeho druhu.Pokud zatoužíme po větší příloze, zvolíme opékané brambory nebo brambory pečené v troubě. Rozpis je pro 2 osoby.
Kuchař: Lusinda79