Fazolové lusky jako příloha k masu

1127
- reklama -

Suroviny

cca 300 g čerstvých či mražených fazolových lusků
100 g anglické slaniny
5 stroužků česneku
olivový olej
případně cibule nakrájená na půlkroužky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky spaříme (mražené) horkou vodou popř. krátce povaříme. Okapeme a osušíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme na proužky nakrájenou slaninu, když pustí šťávu, přidáme plátky česneku a lehce zpěníme, přidáme osušené lusky a krátce společně opečeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. K vypečené slanině lze přidat i cibuli a opéci. Česnek dáme až později, kvůli možnosti zhořknutí.

Poznámka od kuchařky

Fantastická příloha k minutkovým masům všeho druhu.Pokud zatoužíme po větší příloze, zvolíme opékané brambory nebo brambory pečené v troubě. Rozpis je pro 2 osoby.