
- reklama -
Suroviny
30/40
- 5 větších uvařených brambor
- 5 lžic ostrého kečupu
- 5 lžic oleje (dávám olivový)
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce soli – pozor někdo solí méně, někdo více
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 1/2 lžíce pálivé papriky
- 1 lžíce worcesteru
- 1/2 lžičky chilli
- 4 stroučky česneku
- 1 větší cibule
- 2 žloutky (uvařené na tvrdo)
- toustový chléb (nebo i nakrájená veka)
Postup přípravy receptu
-
Měkké uvařené brambory nastrouháme do mísy, kam přidáme kečup, olej, hořčici, sůl, pepř, pálivou papriku, worcester, chilli, utřený česnek, na jemno nakrájenou cibuli, a vidličkou rozetřené žloutky.
-
Všechny suroviny smícháme a dáme do lednice.
-
Mezitím dáme do toustovače opéct veku nebo toustový chléb.
Pomazánku natíráme na upečený křupavý teplý toust nebo veku. Můžeme zdobit šunkou, vejcem, okurkou atd.
Hodí se k tomu dobré pivečko.
Poznámka od kuchařky
Babička dávala dva syrové žloutky – ale ty byly domácí 🙂 Já je vařím.
Kuchařka: milluskaH