- reklama -
Suroviny
6 menších skleniček
- 600 g červeného rybízu
- 200 g borůvek
- 200 g rynglí
- 350 g pískového cukru
- 1 Gelfix 3:1
Postup přípravy receptu
-
Rybíz otrháme od stonků, propláchneme na sítku. Totéž uděláme s borůvkami. Ryngle přepůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
Odvážené ovoce dáme do hrnce a rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Sáček Gelfixu nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce cukru, promícháme a vložíme do rozmixovaného ovoce. Provaříme 1 minutu. Pak přidáme zbylý cukr a vaříme ještě 2 minuty. Z ovocné směsi lžící odebereme pěnu, která varem vznikne.
-
Horký džem naléváme do čistých skleniček, zašroubujeme a otočíme na víčka.
Kuchařka: JanaDorazinova