Džem z červeného rybízu

264
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg červeného rybízu
70 dkg cukru krupice
2 lžičky mleté skořice
2 lžičky kyseliny citronové
6-8 hřebíčků
5 lžic rumu

Postup přípravy receptu

  1. Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody a lístky.


    Zobrazit celý recept

  2. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet.

  3. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni.

  4. Přidáme rum, dávám ho až ke konci varu, a pak horké plníme do malých skleniček – používám od jogurtů, či jiné nějaké menší, které jsem přetím pořádně vymyla vřelou vodou.

  5. Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Dost pak zahoustne. Uložíme v chladnu a temnu.

  6. Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.

Poznámka od kuchařky

Je to výborný doplněk na svíčkovou místo brusinek, do sladkých jídel, místo džemu – využití je široké.

Levná a chutná náhražka drahých produktů – domácí výroba, víte co v tom máte….