Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera

63
- reklama -

Suroviny

POLEVKA:
1 kg dýně (oranžove, ne cuketa, ani bila nebo zelená dýně nakrájené na větší kusy)
2 mrkve
1 stroužek česneku
1 cibule
2 stonky celeru
olivový olej
1 l vývaru
sul
mletý pepř
PŘÍLOHA:
tmavý chléb
nastrouhaný parmezán
hrst bylinek (čerstvých šalvějových lístku)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. POLIEVKA : Všetko nakrájame na hrubšie kusy, polievka sa bude mixovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Na olej hodíme cibuľu, zeler, mrkvu a opražíme pridáme cesnak, dyňu, zalejeme vývarom a necháme varit.

  3. V papiňáku varíme 20 min., v normálnom kastróle asi 40 min.

  4. Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.

  5. PRÍLOHA: Na oleji opražíme do chrumkava šalviové lísky, odstavíme z ohňa. Lístky dáme nabok a v oleji rýchlo namočíme z oboch strán krajce ciabatty.

  6. Parmesán nastrúhame na jenmom struháku na ciabattu a utlačíme, aby to neodpadlo.

  7. Parmesán dáme z oboch strán a nasucho opečieme pekne dočervena, tiež z oboch strán.

  8. SERVÍRUJEME: Do taniera alebo misky dáme opražené krajce ciabatty, zalejeme polievkou a na vrch poukladáme pár šalviových lístkov a pokvapkáme olivovým olejom

Poznámka od kuchařky

Ja som vynechala ten zeler, pretoze moji chlapi to nemusia, miesto neho som dala pretržlenovú vňať.