Suroviny
- POLEVKA:
- 1 kg dýně (oranžove, ne cuketa, ani bila nebo zelená dýně nakrájené na větší kusy)
- 2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 2 stonky celeru
- olivový olej
- 1 l vývaru
- sul
- mletý pepř
- PŘÍLOHA:
- tmavý chléb
- nastrouhaný parmezán
- hrst bylinek (čerstvých šalvějových lístku)
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
POLIEVKA : Všetko nakrájame na hrubšie kusy, polievka sa bude mixovat.
-
Na olej hodíme cibuľu, zeler, mrkvu a opražíme pridáme cesnak, dyňu, zalejeme vývarom a necháme varit.
-
V papiňáku varíme 20 min., v normálnom kastróle asi 40 min.
-
Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.
-
PRÍLOHA: Na oleji opražíme do chrumkava šalviové lísky, odstavíme z ohňa. Lístky dáme nabok a v oleji rýchlo namočíme z oboch strán krajce ciabatty.
-
Parmesán nastrúhame na jenmom struháku na ciabattu a utlačíme, aby to neodpadlo.
-
Parmesán dáme z oboch strán a nasucho opečieme pekne dočervena, tiež z oboch strán.
-
SERVÍRUJEME: Do taniera alebo misky dáme opražené krajce ciabatty, zalejeme polievkou a na vrch poukladáme pár šalviových lístkov a pokvapkáme olivovým olejom
Poznámka od kuchařky
Ja som vynechala ten zeler, pretoze moji chlapi to nemusia, miesto neho som dala pretržlenovú vňať.