Suroviny
- 400 g dýně Hokkaidó (netto)
- 200 ml kokosového mléka
- 150 g sekaných ořechů
- 50 g kakaa
- 50 g kokosového oleje
- 3 vejce
- 2 lžíce koření do perníku
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si cca 100 g ořechů na spodní vrstvu – použila jsem vlašské a kokos, ale můžeme zvolit vlastně jakékoliv. Nasekáme je v mixéru nahrubo a přidáme k nim vrchovatou lžíci koření do perníku.
-
Natlačíme na spodek formy, polijeme troškou oleje a vody a 20 minut zapečeme do zlatohněda (stejný postup jako zde).
-
Dýni Hokkaidó pokrájíme na kousky a rozmixujeme. V misce rozpustíme kokosový olej, kokosové mléko, kakao, zbytek ořechů a perníkového koření. Můžeme lehce osladit – stevií, medem, javorovým sirupem.
-
Polovinu dýně přidáme do této směsi druhou polovinu necháme neobarvenou. Tři vejce rozmícháme, cca polovinu dáme opět do hnědé části, druhou polovinu do samotné dýně.
-
Obě náplně nalijeme na krustu – jednu po druhé nebo i cikcak. Pečeme v troubě cca na 200°C, dokud se „perník“ nezpevní. Necháme vychladnout do druhého dne.