Suroviny
1 porce
- 3 filety Tilapie
- 1 mladá cuketa
- 4 cherry rajčátka nebo 1 velké
- 1 malou červenou papriku
- hrst čerstvé petrželky
- česnek
- chilli papričky
- pepř
- bylinková sůl
- arašídový olej
- Balkánský sýr
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu omyjeme. Cuketu nakrájíme na hrubší kolečka, červenou papriku na proužky a rajčata na kostičky.
-
Do hlubší pánve položíme filety, zakapeme olejem, posypeme je bylinkovou solí a zasypeme kořením z chilli a česneku.
-
Na filety rozložíme cukety, papriky a rajčata. Zasypeme čerstvou petrželkou a necháme dusit pod poklicí 15-20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba jemně doléváme vodou, aby se nám ryba a zelenina nepřipalovala. Ke konci dušení posypeme filety a zeleninu Balkánským sýrem. Přikryjeme poklicí a necháme 3 minutky dojít.Podáváme se zeleninovým salátem, francouzským dresinkem posypaným tykvovými nebo dýňovými semínky.
Poznámka od kuchařky
Do receptu nepřidáváme žádné jiné koření. Vyniknou nám tak skvěle chutě ryby a zeleniny. Nezaměňujeme za jiný druh zeleniny nebo sýru.
Velice nenáročné syté jídlo vhodné na redukci.