Tilapie na zelenině s balkánským sýrem

66
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 filety Tilapie
1 mladá cuketa
4 cherry rajčátka nebo 1 velké
1 malou červenou papriku
hrst čerstvé petrželky
česnek
chilli papričky
pepř
bylinková sůl
arašídový olej
Balkánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme. Cuketu nakrájíme na hrubší kolečka, červenou papriku na proužky a rajčata na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hlubší pánve položíme filety, zakapeme olejem, posypeme je bylinkovou solí a zasypeme kořením z chilli a česneku.

  3. Na filety rozložíme cukety, papriky a rajčata. Zasypeme čerstvou petrželkou a necháme dusit pod poklicí 15-20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba jemně doléváme vodou, aby se nám ryba a zelenina nepřipalovala. Ke konci dušení posypeme filety a zeleninu Balkánským sýrem. Přikryjeme poklicí a necháme 3 minutky dojít.Podáváme se zeleninovým salátem, francouzským dresinkem posypaným tykvovými nebo dýňovými semínky.

Poznámka od kuchařky

Do receptu nepřidáváme žádné jiné koření. Vyniknou nám tak skvěle chutě ryby a zeleniny. Nezaměňujeme za jiný druh zeleniny nebo sýru.

Velice nenáročné syté jídlo vhodné na redukci.