Dvojctihodné koláče z DP

47
- reklama -

Suroviny
24 porcí

100 ml mléka
125 g rozpuštěného másla (Hery)
3 vejce
10 lžiček cukru
500 g polohrubé mouky
4 polévkové lžíce hladké mouky
2 čajové lžičky droždí sušeného
Náplň:
1 tvaroh
1 žloutek
mléko dle potřeby
cukr
rum
1 polévková lžíce oleje
Navrch:
meruňky
žmolenka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do pekárny v uvedeném pořadí.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vykynutí rozdělit na 24 ks a uděláme kuličky, na peč. papíře necháme kynout 30 minut.

  3. Potom kuličky roztáhneme prstama a naplníme tvarohem.

  4. Uděláme bochánky a dáme spojem dolů. Uděláme důlky malou skleničkou.

  5. Pomašlujeme obrubně žloutkem a plníme, já dala meruňky (povidla).

  6. Sypeme žmolenkou, pečeme asi 20 minut na 170 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Výborné a vláčné i druhý den.Těsto nelepí a nemusí se podsypávat.