
- reklama -
Suroviny
24 porcí
- 100 ml mléka
- 125 g rozpuštěného másla (Hery)
- 3 vejce
- 10 lžiček cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 čajové lžičky droždí sušeného
- Náplň:
- 1 tvaroh
- 1 žloutek
- mléko dle potřeby
- cukr
- rum
- 1 polévková lžíce oleje
- Navrch:
- meruňky
- žmolenka
Postup přípravy receptu
-
Dáme do pekárny v uvedeném pořadí.
-
Po vykynutí rozdělit na 24 ks a uděláme kuličky, na peč. papíře necháme kynout 30 minut.
-
Potom kuličky roztáhneme prstama a naplníme tvarohem.
-
Uděláme bochánky a dáme spojem dolů. Uděláme důlky malou skleničkou.
-
Pomašlujeme obrubně žloutkem a plníme, já dala meruňky (povidla).
-
Sypeme žmolenkou, pečeme asi 20 minut na 170 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Výborné a vláčné i druhý den.Těsto nelepí a nemusí se podsypávat.
Kuchařka: bubutop