Omáčka z okurek

145
- reklama -

Suroviny

1 střední cibule
5 středních sterilovaných okurek
smetana nebo šlehačka
olej
mouka
sůl
máslo
masox

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu.


    Zobrazit celý recept

  2. Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek.

  3. Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme.

  4. Za stálého míchání přivedeme k varu.

  5. Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti.

Poznámka od kuchařky

Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem.